Жителі Космача подали заяву в поліцію про «приниження честі і гідності» через викладене відео бійки

Кримінал, Новини, Суспільство

Жителі села Космач Івано-Франківської області, де побили жінку через підозру у співпраці з ТЦК, подали заяву до поліції про «приниження честі та гідності» через опубліковане у соцмережах відео сутичок.

Про це hromadske повідомили в поліції Івано-Франківської області, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Як зазначається, жителі Космача подали дві заяви. Одна з них — від місцевої жительки. Вона заявила, що Іванна Ванджурак, яку натовп зупинив у Космачі в пошуках людей, пов’язаних із працівниками ТЦК, наїхала їй машиною на ногу.

Друга заява — колективна. Люди скаржилися щодо відео сутичок, яке у соцмережі опублікувала Ванджурак. Вони стверджують, що воно принижує їхню честь та гідність, зазначили в поліції.

Наразі поліція зареєструвала ці звернення та проводить перевірку.

Нагадаємо, усе почалося через дописи в соцмережах про те, що нібито у село «їдуть багато машин ТЦК, щоб позабирати людей». Натовп, який перекрив дорогу, запідозрив одну з водійок у співпраці з ТЦК. У поліції розповіли, що місцеві отримали неправдиву інформацію – тому перекрили дорогу, щоб не пропустити автівки. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2. ст. 296 (Хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. За цією статтею, хуліганкам світить обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.