Уряд дозволив цілодобову роботу ТЦК

Війна, Новини, Суспільство

Уряд України надав територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки право працювати цілодобово під час мобілізації або воєнного стану.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на УНН.

Кабінет міністрів України надав право територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки на цілодобову роботу.

“Внесено зміни до Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки”, – написав Мельничук.

Він повідомив, що передбачено під час проведення мобілізації та/або під час дії правового режиму воєнного стану надання права територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки цілодобово:

• розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення;

• організовувати з визначеною періодичністю проведення медичних оглядів та психологічних обстежень військово-лікарськими комісіями військовозобовʼязаних і резервістів (для районних ТЦК та СП);

• вести персонально-якісний облік призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, облік транспортних засобів, що підлягають передачі Збройним Силам України та іншим військовим формуванням під час мобілізації та у воєнний час.

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець заявляв, що категорично надання додаткових повноважень ТЦК.

Також Лубінець заявляв, що працівники ТЦК не мають права забирати документи й фізично затримувати громадян України.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.