Військові контррозвідники СБУ затримали депутата Калуської районної ради за схеми ухилення від мобілізації (фото)

Кримінал, Новини

Служба безпеки викрила депутата Калуської районної ради Івано-Франківської області на організації схеми ухилення від мобілізації за допомогою фіктивних документів про тимчасову непридатність до служби.

Про це інформує Управління Сужби безпеки України в Івано-Франківській області, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Як встановили військові контррозвідники СБУ, чинний депутат діяв спільно зі своїм знайомим. Із використанням свого авторитету та зв’язків він за грошову винагороду «вирішував» питання отримання документів, що дають право виїзду за кордон, інформує Управління Сужби безпеки України в Івано-Франківській області.

Коштувала така «послуга» 7 тис. доларів.

Зокрема, фігурант разом зі знайомим допомагали отримати тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку ВЛК про тимчасову непридатність до військової служби.

СБУ задокументувала отримання спільником депутата авансу від військовозобов’язаного в сумі 2 тис. доларів.

А також затримала депутата під час передачі «клієнту» готового пакету документів і одержання 5 тис. доларів оплати за нього.

Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України — незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

На фігурантів очікує позбавленням волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Розслідування проводить відділ військової контррозвідки СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчими ГУ НП в Івано-Франківській області та ДВБ Національної поліції.

Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.