Швеція закрила справу про підрив “Північних потоків” через відсутність юрисдикції

Новини, Суспільство

Прокуратура Швеції припинила слідство у справі про підрив “Північного потоку” у вересні 2022 року через відсутність юрисдикції шведського суду у справі. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням пресслужба Шведської прокуратури.

Як зазначається, Швеція вела розслідування саботажу на Північному потоці із 26 вересня 2022 року. Основною метою попереднього розслідування було з’ясувати, чи були громадяни Швеції причетні до цього злочину і чи використовувалася шведська територія для його здійснення.

Наразі попереднє розслідування досягло такої стадії, що органи влади мають повну картину події і не виявлено жодних ознак причетності Швеції або шведських громадян до нападу, який стався в міжнародних водах.

Подальше слідство було зупинене, адже прокуратура вважає, що Швеція немає юрисдикції над подальшим розслідуванням справи.

“Підсумовуючи, шведське попереднє слідство змогло відкинути і підтвердити обставини, які в сукупності призводять до висновку, що більше немає підстав для продовження шведського попереднього слідства, оскільки можна припустити, що шведський суд не має юрисдикції”, – йдеться в повідомленні шведської прокуратури.

Розслідування продовжується в Німеччині.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.