Військові не розуміють, що діється на державному рівні, – Руслан Марцінків про поїздку на Запорізький напрямок

Війна, Новини, Політика

Під час чергової поїздки на Запорізький напрямок очільник Івано-Франківська відвідав одразу кілька підрозділів: 102 бригаду ТрО, окремо 78-й батальйон, Івано-Франківський мотопіхотний батальйон та 128 бригаду ТрО.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на етер програми “Новий погляд” Руслана Марцінківа, міського голову.

Поїздка припала на відзначення річниці створення 102 бригади ТрО. До слова, очільник громади передав 120 FPV-дронів, чотири “мавіки” та інше, про що просили захисники.

“Дуже важливо, щоб волонтерська допомога місцевого самоврядування не зменшувалася, а навіть навпаки. Багатьом зараз здається, що ситуація стабілізувалася і так буде надалі. Насправді ми маємо велику загрозу, що, не дай Боже, може бути повторний наступ на Київ.

Наше завдання – максимальна підтримка ЗСУ. Відверто хочу сказати, хлопці не розуміють, що діється на державному рівні. Не розуміють усіх процесів, що відбуваються.

Так сталося, що я приїхав і якраз було те повідомлення про звільнення Залужного. У військах це реально обговорювали у кожній неформальній бесіді”, – розповідає Руслан Марцінків.

За словами посадовця, у військових є велика довіра до Валерія Залужного і водночас велика недовіра до людей, які спричиняли невідомі контрнаступи, що призвело до втрати великої кількості воїнів.

“Звісно, хлопці питають, скільки часу їм ще служити. Дехто запитує, скільки ще часу повинно минути, рік чи два, щоб нарешті була якась ротація.

Багато є таких бригад, та й нашу 102 бригаду завели у квітні 2022 року і вони до нині тримають передову лінію. Так майже по кожній бригаді й тому таких питань є багато”, – каже Марцінків.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.