У Франківську хочуть назвати один зі скверів іменем Дмитра “Да Вінчі” Коцюбайла

Війна, Новини, Суспільство

В Івано-Франківську пропонують назвати сквер на честь Героя України Дмитра Коцюбайла на позивний Да Вінчі.

Відповідну петицію зареєстрували на сайті електронних петицій, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Ратушу.

“З метою закарбування пам’яті командира 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» Збройних сил України, учасника російсько-української війни, Героя України Дмитра Коцюбайла — пропоную назвати його іменем новий мінісквер в самому центрі міста. Дмитро — наш земляк, він ріс на Франківщині, в с. Задністрянське, освіту здобував саме в Івано-Франківську.

Кращої локації для цього годі й уявити: це новий об’єкт, рекреакційно-відпочинковий, повз нього щодня проходять тисячі франківців та франківок. Присутність образу Коцюбайла на часі та потрібна. Таким чином місто висловить вдячність за подвиг, а нащадки пам’ятатимуть ціну боротьби“, – йдеться у тексті звернення.

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року у селі Задністрянськ Галицького району Івано-Франківської області.

Середню освіту здобув у Бовшівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Далі продовжив навчання у художньому ліцеї в Івано-Франківську.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.