Прикарпатець, який убив батька за знущання над матір’ю, отримав умовний термін

Новини, Суспільство

Син руками й ногами завдав батькові 28 ударів у різні ділянки тіла: голову, тулуб, грудну клітку та кінцівки.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на КУРС.

Днями Косівський районний суд виніс вирок прикарпатцю, який до смерті побив свого батька. Слідство і розгляд справи в суді тривали довго: трагічна історія сталася ще в 2018 році.

Виникла сварка

Як йдеться у вироку, 25 квітня 2018 року у селі Замагора на Верховинщині чоловік вдома разом з рідними та сусідом святкував свої проводи до армії. Під час святкування між сином і батьком виникла сварка, що переросла в бійку.

Потерпілий отримав закриту черепно-мозкову травму, яка згідно з висновком медексперта належить до тяжких тілесних ушкоджень. Також чоловік отримав численні травми органів та неповні поперечні переломи ребер. Через кілька днів потерпілий помер в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні від заподіяних травм.

Визнав вину

У суді обвинувачений свою вину визнав частково. Пояснив, що його батько першим розпочав конфлікт, а ще й ображав маму. Чоловік часто бив свою дружину і сина, зловживав спиртним та виганяв їх із дому. Обвинувачений додав, що, окрім нього, в сім’ї є старший брат-інвалід, який потребує постійного стороннього догляду, і молодші брат із сестрою. Син пригадав, що того дня на вулиці між ним і батьком виник конфлікт і батько проганяв його з дому та погрожував, що вб’є матір і частинами вишле її йому до армії.

Вранці наступного після сварки і бійки дня син взяв сумку та разом із матір’ю пішов до військкомату, а батько в цей час ще залишався вдома. Лише через декілька днів йому вже у військовій частині повідомили, що батько помер.

У вчиненому обвинувачений щиро розкаявся і просив врахувати, що він не бажав таких наслідків.

 

 

Мати обвинуваченого підтвердила, що чоловік періодично бив її та дітей і виганяв із дому. Син постійно жалів маму та допомагав у побуті, за що батько нерідко забороняв давати йому їсти. Жінка неодноразово зверталася до поліції, однак після так званих профілактичних бесід чоловік повертався додому й ставав ще агресивнішим. Бували випадки, що він обливав їхній будинок бензином, погрожував підпалом та виганяв їх із дому в холодну пору року.

Суд визнав обвинуваченого винним за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) КК України та призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Але за ст. 75 КК України засудженого звільнили від призначеного покарання з іспитовим строком на 2 роки.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.