У Калуській громаді демонтували 8 радянських “бовванів” (фото)

Новини, Суспільство

Впродовж 2022-2023 років на території Калуської громади було демонтовано 8 пам’ятних знаків, пов’язаних з росією та її колоніальною спадщиною, та перейменовано 21 вулицю.

Про це пише Калуська міська рада, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну рішеннями Калуської міської ради на території громади було перейменовано 21 вулицю: 8 — у Калуші і 13 — у старостинських округах.

У 2022 році на підставі рішень виконавчого комітету Калуської міської ради були демонтовані два пам’ятні знаки:

  • меморіальна дошка і барельєф Бориса Сапункова на пл. Героїв, 1;
  • барельєф медсестер Клюєвої та Гусєвої на вул. Медична, 8.

У 2023 році демонтували пам’ятники радянським воїнам у селах Вістова, Пійло та на старому цвинтарі в Калуші. В селах Копанки та Голинь на двох пам’ятних знаках демонтовані символи і тексти, пов’язані з російською федерацією та її колоніальною спадщиною.

Рішення про демонтаж пам’ятника “визволителям” у Вістовій прийняли після його знесення.

Також у березні 2023 року демонтували пам’ятник російському науковцеві Дмитру Менделєєву перед будівлею Калуського фахового політехнічного коледжу. Монумент російському вченому перебував на балансі коледжу.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.