Бійці зупинили російську ДРГ на Сумщині

Новини, Політика

На Сумському напрямку бійцями Сил територіальної оборони, що боронять Північну операційну зону, припинено спробу російської диверсійно-розвідувальної групи перетнути державний кордон України – частину окупантів знищили.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на командувача об’єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва у Telegram.

За даними Наєва, у суботу о 18:20 на підступах до Глухівської громади бійцями одного з опорних пунктів було помічено рух озброєної групи у складі десяти росіян.

Відразу українські бійці розпочали стрілецький бій та викликали протидиверсійні резерви зі складу свого батальйону.

Вже за кілька хвилин до бою приєдналися мінометники, щільно накриваючи вогнем місце зосередження ворожих сил.

Зазнавши втрат, ворог змінив тактику, розділившись на дві групи. Одна з яких під прикриттям своєї артилерії здійснювала евакуацію тіл вбитих та поранених.

Друга група здійснила спробу обійти опорний пункт з бокового флангу. Але на цей час до місця бою прибула контрдиверсійна група.

“Звитяжний бій тривав протягом півтори години.

Завдяки вмілим діям оборонців Північного напрямку ворог був відкинутий далеко за межі українського кордону” – сказав Наєв.

Вранці 27 січня російська розвідувально-диверсійна група розстріляла брата та сестру з Хотінської громади Сумської області.

З 3 лютого у Сумській області заборонений рух транспортних засобів на ділянках доріг у межах 5-кілометрової зони від кордону з Росією.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.