Послуги мають бути якісні та доступні: в Івано-Франківську обговорювали ефективність медичної галузі

Здоров'я, Новини, Суспільство

Івано-Франківську область з робочим візитом відвідала очільниця Національної служби здоров’я України Наталія Гусак.

Про це розповіла голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук у програмі “Про головне в деталях”, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Відтак, відбулася спільна зустріч із головами громад.

Як зауважила посадовиця, Івано-Франківщина – 17-та область, куди приїхала голова НСЗУ Наталія Гусак.

“Ми спілкувалися з головами територіальних громад. Це була доповідь пані Наталії про перспективи на 2024 рік. Було багато запитань від голів територіальних громад, як зараз має працювати система охорони здоров’я.

Всі розуміємо, що для тилової області система охорони здоров’я, система соціального захисту – це дві об’ємні, надзвичайно важливі для життєдіяльності сфери.

Ми не тільки лікуємо жителів, які проживають на території області. До нас також  приїхала велика кількість внутрішньо переміщених людей, є соціально вразливі верстви населення, на території області перебуває багато людей з інвалідністю.

Крім того, вкрай важливе – лікування військовослужбовців. Ми приймаємо евакуаційні поїзди з різних областей, у нас хлопці проходять лікування й реабілітацію. Намагаємось максимально забезпечити надання медичних послуг. Вони мають бути якісні, ефективні та доступні”, – каже Онищук.

Зі слів Онищук, Національна служба здоров’я України закуповує медичні послуги. Так, держава оплатила 5,5 мільярда гривень бюджетних коштів, щоб закупити послуги для населення.

“Для того, щоб медичні заклади, лікарі мали можливість лікувати людей. В час війни всі лікарі отримують заробітну плату від держави. Держава своєчасно оплачує заробітну плату.

Держава платить за медичні послуги. Хочу зазначити, що тільки з обласного бюджету, ми зробили аналіз, 214 мільйонів гривень направили на систему охорони здоров’я. Тобто на закупівлю медичним закладам сучасного обладнання.

Коли я приїжджаю в район передавати обладнання, пізніше мені пишуть: “А скільки буде коштувати така послуга?”. Це безплатні послуги. За це платить держава.

У мене є побажання, щоб збільшити контроль за медичними закладами, за тим, як надають послуги жителям області. Особливо в час війни нам потрібна ефективна медицина”, – зазначила Світлана Онищук.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.