Криворіжжя: усіх шахтарів, які через атаку “Шахедів” застрягли під землею, підняли на поверхню

Війна, Новини, Суспільство

Усіх понад сотню криворізьких шахтарів, які застрягли під землею через нічну атаку “Шахедів”, підняли на поверхню.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на голову Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула у Telegram

“Усі 113 шахтарів на поверхні. Дякую гірничорятувальникам, ДСНС, керівництву та трудовим колективам КЗРК та Арселору”.

Він нагадав, що вночі росіяни завдали улару по критичній інфраструктурі Кривого Рогу, у результаті чого без електрики залишилося близько 100 тисяч абонентів Саксаганського, Довгинцівського та Покровського районів міста, у тому числі – частина лікарень, садків та шкіл міста, лінія швидкісного трамвая, міського трамвая та тролейбус.

Для усунення наслідків оперативно задіяли всі служби міста, а котельні КП “Тепломережа” та лікарні перевели на роботу від генераторів.

За словами Вілкула, станом на 7:00 вдалося відновити подачу електрики 60 тисячам абонентів, усі лікарні уже з електроенергією. Також відновили роботу тролейбуса та міського трамваю, але швидкісний трамвай поки що не працює.

Котельня “Теплоцентралі” №2 також знеструмлена (район вул. В. Великого, “Вечірній”, “Східний” та Дніпрошосе).

Передісторія:

  • Пізно ввечері 1 лютого російські війська запустили по Україні ударні безпілотники з півдня.
  • У ніч на 2 лютого у Кропивницькому та Кривому Розі лунали вибухи.
  • Одна з підстанцій НЕК “Укренерго” зазнала пошкодження у результаті нічної атаки російськими безпілотниками, у Кривому Розі без світла побутові та промислові споживачі. Також повідомлялося, що через знеструмлення двох шахт під землею залишилися понад 100 робітників.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.