ISW: Путін приступає до реалізації довгострокових планів на окупованих територіях

Війна, Новини, Політика

Російський диктатор Володимир Путін заявив про плани Росії інтегрувати окуповані українські території до РФ впродовж наступних шести років. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Путін заявив, що Росія планує, щоб окуповані території України були на одному рівні з Росією в невизначених “ключових областях” до 2030 року.

ISW вважає, що це свідчить про те, що Росія приступає до реалізації довгострокових планів і не передбачає жодних територіальних поступок.

Окрім цього, Путін закликав російські банки не боятися західних санкцій і активізувати роботу на окупованих територіях і зазначив, що суб’єкти РФ налагодили патронатні мережі з окупованими регіонами України.

Ключові висновки ISW за 1 лютого:

  • Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний представив всеохоплюючу стратегію, спрямовану на те, щоб перехопити ініціативу на всьому театрі бойових дій в Україні і утримати її, щоб сприяти українським перемогам на полі бою, незважаючи на чисельну перевагу Росії в живій силі і матеріально-технічних засобах. Стратегія Залужного має на меті компенсувати існуючі виклики для України і досягти переваги над російськими військовими за рахунок широкомасштабних технологічних інновацій та адаптації.
  • У ніч з 31 січня на 1 лютого українські сили успішно завдали удару і потопили корабель Чорноморського флоту Росії в Чорному морі поблизу окупованого Криму.
  • Російські військові блогери продовжували висловлювати розчарування з приводу постійних тактичних помилок російських військ під час наступальних операцій на заході Донецької області.
  • Європейський Союз (ЄС) одноголосно схвалив пакет фінансової підтримки для України на 2024-2027 роки.
  • Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеф Боррель заявив, що Європейський Союз (ЄС) не зможе надіслати Україні обіцяний мільйон снарядів до березня 2024 року, але планує виконати цю обіцянку до кінця 2024 року.
  • Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров призначив ще одного зі своїх дітей на високу посаду в чеченському уряді з 31 січня.
  • Російські війська нещодавно здійснили підтверджені просування поблизу Куп’янська, Авдіївки та Донецька на тлі триваючих позиційних боїв вздовж усієї лінії зіткнення 1 лютого.
  • Турецькі банки почали закривати рахунки російських компаній через загрозу введення додаткових санкцій з боку США.
  • Президент Росії Володимир Путін наголосив на планах Росії інтегрувати окуповані території України до складу Росії протягом наступних шести років.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.