У ЗСУ розповіли, чи зможуть підготувати 500 тисяч мобілізованих

Війна, Новини

В України є можливість підготувати будь-яку кількість особового складу, яка буде визначена новим законом про мобілізацію, який може бути прийнято незабаром.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на командувача підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ генерал-майора Віктора Ніколюка в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода “Донбас Реалії”.

“500 тисяч, 100 тисяч, 200 тисяч – як буде визначено законом про мобілізацію, ми готові.

На сьогоднішній день, наприклад, ми постійно проводимо відповідні заходи, відбуваються службові наради, де уточнюються фактичні спроможності всіх навчальних центрів, реальний стан інструкторського складу, тому що значна частина задіяна в районах виконання бойових завдань.

Але станом на сьогодні ми спроможні будь-яку кількість особового складу навчити”.

Ніколюк уточнив, що станом на цей час за кордоном було підготовлено 20% військовослужбовців, решта – в Україні.

Генерал-майор уточнив, що Україна за бойовим досвідом вже “на декілька років випереджає тих, хто її навчає”.

“Ми, звичайно, обмінюємось цим досвідом, але необхідно враховувати, що воно не стоїть на місці. Будь-яка війна змінюється, і ці тонкощі необхідно враховувати”, – сказав Ніколюк.

Відповідаючи на питання, які фахівці в армії зараз найбільш затребувані, генерал-майор сказав, що це піхота.

“Це та піхота, яка йде вперед, яка штурмує, яка закріплюється в окопі, утримує позиції, та піхота заходить на ворожі позиції, відбиває ворога. Найбільш масова підготовка в сухопутних військах – це підготовка піхотинця. Не принижуючи ролі, дуже важливі і безпілотники, і танкісти, і артилеристи, і мінометники, будь-хто. Але на сьогоднішній день – це піхота”, – сказав він.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.