“У цих умовах працювати непросто”: очільник Заболотівської громади про підсумки 2023 року

Новини, Суспільство

Про досягнення та виклики, які постали перед Заболотівською територіальною громадою у 2023 році.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на очільника Заболотівської громади Петра Маліборського у програмі “Про головне в деталях”.

“Заболотівська територіальна громада розпочала своє становлення, як більшість, з часу адмінтерреформи.

Наші виклики – це забезпечення життєдіяльності 20 населених пунктів із населенням понад 19 тисяч осіб. Ми живемо в таких умовах, про які у підручниках не пишуть.

До наших завдань, крім утримання бюджетної мережі та комунальної сфери, ще додалося забезпечення потреб, які раніше не були нам властиві. Тобто, це потреби військових та внутрішньо переміщених осіб”, – каже Петро Маліборський.

Як уточнив посадовець, завдання ускладнюється тим, що бюджетні показники вже другий рік поспіль врізають, зменшуючи їх дуже суттєво.

“У цих умовах працювати непросто, але ті, хто вміє, то дають собі раду.

З успіхів, навіть в умовах воєнного стану, назвав би відкриття двох дошкільних закладів в нашій громаді. Також створення й забезпечення функціонування фактично з нуля інклюзивно-ресурсного центру.

Тішить, що покращує свою роботу медичне підприємство, маємо здобутки у культурі, спорті”, – підкреслив очільник громади.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.