Понад 27 мільйонів гривень заклали в Івано-Франківську на програму «Здоровʼя мешканців громади» на 2024 рік

Здоров'я, Новини

В Івано-Франківській громаді на виконання заходів програми «Здоровʼя мешканців громади» на 2024 рік заклали 27 мільйонів 500 тисяч гривень.

Про це під час брифінгу 22 січня розповів заступник міського голови Олександр Левицький, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посилання на Фіртку.

Зокрема, на забезпечення пільгових категорій населення та важкохворих пацієнтів виробами медичного призначення та засобами гігієни заклали три мільйони гривень.

Крім того:

  • для медикаментів пацієнтам з муковісцидозом — мільйон 200 тисяч гривень;
  • для забезпечення спеціальними харчовими сумішами дітей з фенілкетонурією — два мільйони гривень;
  • на препарати пацієнтам з гемофілією, гемолітичною анемією — 400 тисяч гривень;
  • для медичного супроводу пацієнтів з вродженими імунодефіцитними станами та пацієнтів з трансплантованими органами — 500 тисяч гривень (частина препаратів внесена до УП «Доступні ліки»);
  • на забезпечення медикаментами дорослих та дітей з хронічними психічними хворобами та епілепсією — мільйон 200 тисяч гривень;
  • знеболення пацієнтів з онкологічними захворюваннями — мільйон гривень;
  • підтримка пацієнтів з різними важкими хронічними, рідкісними, орфанними хворобами, ЮРА тощо —  два мільйони гривень.

Разом з тим, на забезпечення протезування кінцівок, суглобів, очних кришталиків, слухових апаратів, виробів медичного призначення для лікування переломів, УБД, учасникам війни, АТО/00С, інвалідам війни, військовослужбовцям, членам родин загиблих, особам з інвалідністю заклали три мільйони гривень.

На забезпечення пацієнтів з важкими хронічними серцево-судинними захворюваннями кардіовитратними матеріалами, ШВРС, судинними стентами, протезами, витратними матеріалами для ендоваскулярних втручань — три мільйони гривень.

Задля забезпечення дороговартісної лабораторної та інструментальної діагностики військовим, учасникам війни, АТО/ООС, УБД, інвалідам війни, людям з інвалідністю 1 групи, членам родин загиблих, дітям-сиротам заклали мільйон 500 тисяч гривень.

Крім того, на 2024 рік в Івано-Франківській громаді заклали 18 мільйонів гривень на реабілітацію військових. Зокрема, передбачили по 10 тисяч гривень на кожного.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.