Не вистачило доказів кермування: суд став на бік чоловіка, який нетверезим побив військового у Тлумачі (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини

Івано-Франківський Апеляційний суд задовольнив скаргу Олега Гаврилишина, якого 20 грудня 2023 року суд першої інстанції визнав винним за фактом пʼяної їзди.

Про це 22 січня з будинку правосуддя,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посилання на “Галку“.

Йдеться про резонансний випадок, який стався у Тлумачі 30 листопада. Тоді через конфлікт на дорозі обвинувачуваний жорстоко побив військового за кермом. Цей момент зафіксували на відео випадкові перехожі (ВІДЕО).

Вже наступного дня агресор публічно просив вибачення у потерпілого. Зізнався, що був нетверезим і не розумів, що робить.

“В цей момент я не розумів, що роблю. Не подумав які наслідки після цього будуть, бо був у стані алкогольного сп’яніння”, – розповів фігурант бійки Олег Гаврилишин.

У суді 22 січня адвокат Гаврилишина наголосив, що відеоматеріали не підтверджують винуватість його клієнта саме у кермуванні нетверезим, й містять порушення з боку правоохоронців.

«Його примусили визнати вину, зачитали його права й на цьому відео обривається. Не питаючи, чи він хоче скористатися своїми правами».

Крім того, з іншого відео видно, як з лівого боку машини, після того, як Гаврилишин пішов до водія іншого авто, виходить його дружина.

«Як ми стверджуємо, вона виконувала функції водія», – наголошує адвокат.

Відтак постанову суду від 20 грудня 2023 року, через ряд істотних порушень з боку поліціянтів , суддя Апеляційного суду Богдан Гриновецький скасував.

«Втім це не означає, що Вас виправдано і що можна керувати авто у нетверезому стані», – підсумував суддя Богдан Гриновецький.

До слова, паралельно Олега Гаврилишина судять і за статею “хуліганство”, за сам факт побиття військового. Там справа на стадії розгляду.

30 листопада у Тлумачі на вулиці Макухи виник конфлікт між двома водіями. В результаті – між ними зав’язалася бійка.

Як розповіли виданню у секторі комунікації ГУНП, один з учасників конфлікту – чоловік 1983 року народження (Ігор Гаврилишин – ред.). До приїзду поліціянтів він втік з місця події. Проте його відшукали та притягнули до адмінвідповідальності за керування авто в стані алкогольного сп’яніння. Саме він у відео нападає на чоловіка у військовій формі.

Донька потерпілого військовослужбовці розповіла, що водію, який рухався навпроти автомобіля її батька, нібито не сподобалася сама машина (військова – ред.).

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.