Увага! На Прикарпатті очікують погіршення погодних умов

Новини, погода, Суспільство
В обласній державній (військовій) адміністрації відбувся брифінг начальника ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області, полковника Володимира Чернецького щодо пошуково-рятувальних робіт громадянина Франції, а також погіршення погодних умов, та 4 рівня лавинної небезпеки.

Під час брифінгу в медійному центрі, що діє в обласній державній (військовій) адміністрації), Володимир Чернецький зазначив, що наразі діє штормове попередження, а саме мокрий сніг, ожеледь, а у горах пориви вітру до 20 м/с, погана видимість та 4-й (високий) рівень лавинної небезпеки, який означає, що сніговий покрив слабо закріплений на усіх ділянках гір, тому ймовірність сходу малих і середніх лавин надзвичайно високий. У зв’язку з цим, керівник ГУ ДСНС в області закликав людей відкласти походи в гори та не ризикувати життям.

“Потрібно пам’ятати, що якщо оголошено лавинну небезпеку, не можна ходити у гори. Не рекомендується іти одразу після рясних опадів, слід перечекати поки сповзуть лавини чи сніг влежиться. За ясної погоди треба перечекати два дні, якщо туман і похмура погода – три-чотири дні, якщо сильний мороз – до шести днів”, – зазначив Володимир Чернецький.

Також він розповів про пошуково-рятувальні роботи громадянина Франції, зокрема про маршрути, які обстежено гірськими рятувальниками.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.