Ціни на молоко-сировину в Україні б’ють рекорди – асоціація

Економіка, Новини, Суспільство

Ціни на молоко як сировину для виробників молочної продукції у грудні 2023 року вийшли на десятирічний максимум.

Про це заявили в Спілці молочних підприємств України, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

За словами експертів Спілки, у другому півріччі 2023 року ціни на молоко-сировину суттєво зросли – як у гривневому вираженні, так і у перерахунку на євро.

Так, у грудні ціни перевищили рівень у 15 грн/кг, тоді як ще у липні становили в середньому 11,6 грн/кг, тобто відбулося зростання на 30%.

“Грудневий рівень ціни молока-сировини в Україні, у перерахунку на євро та з урахуванням середньоєвропейських базисів поставки (41,4 євро/100 кг), – є найвищим, як мінімум, за останні десять років.

Ціна вище 40 євро/100 кг (а саме 40,7 євро/100 кг) спостерігалась в Україні за цей період лише одного разу – у листопаді 2021 року – і це було наслідком значної ревальвації гривні у другій половині 2021 року”, – йдеться у звіті.

“У 2023 році відповідний рівень ціни було також досягнуто у листопаді, проте у грудні 2023 року, на відміну від ситуації дворічної давнини, ціни продовжили своє зростання (ще + 2%), сягнувши історичного максимуму”, – додали в Спілці.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.