На виборах у Британії партію Сунака чекає приголомшлива поразка – опитування

Новини, Політика

За даними опитування, консервативна партія прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака зазнає приголомшливої поразки на виборах цього року, лейбористи отримають 385 місць у парламенті, тоді як консерватори збережуть лише 169.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з  посиланням на The Telegraph.

Такий результат можна порівняти з поразкою консерваторів у 1997 році, коли партія на чолі з Джоном Мейджором втратила приблизно стільки ж місць. І такий результат став би найбільшим падінням підтримки керівної партії у Британії з 1906 року.

Це практично гарантує Лейбористській партії щонайменше десятирічне перебування при владі, оскільки жодна партія з такою значною більшістю ще ніколи не програвала наступні вибори, пише видання.

Опитування також принесло погані новини для Шотландської національної партії, яка, за прогнозами, втратить майже половину своїх місць на користь лейбористів, зберігши лише 25.

14 тисяч осіб, опитаних YouGov, приблизно в сім разів перевищують звичайну кількість людей, які беруть участь в опитуваннях компанії.

Опитування було проведене на замовлення групи консервативних донорів.

Останні опитування неодноразово показували, що консерватори відстають від лейбористів.

Опитування YouGov у листопаді показало, що партія Сунака відстала від лейбористів на 19 відсоткових пунктів.

Ріші Сунак, який має право призначити вибори, коли захоче, але не пізніше січня 2025 року, наголосив, що його “робоче припущення” полягає в тому, що вибори відбудуться в другій половині 2024 року.

У липні рейтинг підтримки Сунака серед усіх британців упав до найнижчого рівня з моменту призначення на посаду.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.