ISW назвав переломом те, що 20 російських ракет вивели з ладу за допомогою РЕБ

Війна, Новини, Політика

Виведення з ладу понад 20 ракет за допомогою “активних контрзаходів засобами радіоелектронної боротьби” може бути переломом українських можливостей радіоелектронної боротьби. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Військові аналітики кажуть, що засобам РЕБ зазвичай приписували виведення з ладу російських безпілотників, але не ракетних систем.

ISW раніше оцінював, що кампанія ударів Росії проти України і українська адаптація до протидії новим російським ударним комплексам є частиною ширшої тактичної і технологічної гонки “напад-захист” між можливостями дальньої авіації та протиповітряної оборони.

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат зазначив, що російський ракетний удар 13 січня, був схожий на удар, який російські війська зробили 8 січня і в попередні рази. Інститут вивчення війни вважає, що слова Ігната свідчать про те, що українські сили можуть розпізнати закономірності в повторюваних російських ударах і, відповідно, впроваджувати інновації та адаптуватися до них.

  • Під час комбінованої повітряної атаки Росії по Україні вранці 13 січня понад два десятки російських ракет та дронів не досягли цілей внаслідок самопідривів, влучання в безлюдні території та завдяки ефективній роботі українських засобів радіоелектронної боротьби.

Ключові висновки ISW за 13 січня:

  • Нещодавнє відеозвернення сербського найманця до президента Росії Володимира Путіна дало поштовх розмовам “кланову війну” в Кремлі та російському інформаційному просторі на тлі президентської кампанії в Росії.
  • Внутрішня боротьба і фракційна динаміка всередині Кремля не є новим явищем і не свідчить про неминучий крах путінського режиму, особливо тому, що вертикаль влади є основою путінського режиму.
  • У ніч з 12 на 13 січня російські війська здійснили атаку на Україну з використанням безпілотників, ракет і авіації, яка була схожа на нещодавні удари, завдані Росією.
  • Російські війська все частіше застосовують хімічну зброю в Україні, продовжуючи очевидні порушення Конвенції про заборону хімічної зброї, учасницею якої є Росія.
  • Пожежа знищила великий склад у Санкт-Петербурзі, що належав найбільшому російському інтернет-магазину Wildberries, 12 січня.
  • Російські війська здійснили підтверджені просування поблизу Кремінної та Авдіївки на тлі триваючих позиційних боїв вздовж усієї лінії фронту.
  • Російські війська, можливо, формують десантно-штурмові бригади у складі загальновійськових сухопутних з’єднань у рамках триваючої масштабної військової реформи.
  • Російські чиновники продовжують фінансувати соціальні проекти в окупованій Україні, намагаючись ще більше інтегрувати ці території в Росію та створити видимість активного громадянського суспільства на окупованих територіях.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.