За рік мовний омбудсмен застосував 21 штраф за порушення мовного закону

Кримінал, Новини, Суспільство
У вигляді попередження зареєстрували 61 випадок.


 Про це йдеться у відповіді Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови на інформаційний запит Укрінформу, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Уповноважений із захисту державної мови у 2023 році наклав 21 штраф за порушення мовного закону.

“У 2023 році за порушення Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” було застосовано адміністративні стягнення у вигляді штрафу – 21, у вигляді попередження – 61″, – йдеться у відповіді.

Зазначається, що загалом Уповноважений із захисту державної мови протягом 2023 здійснили 125 державних контролів за застосуванням державної мови та за порушення вимог мовного закону.

Зокрема, оголосили попередження та вимогу усунути порушення протягом 30 днів від дати складання акта 33 суб’єктам господарювання.

Додамо, що на адресу Уповноваженого із захисту державної мови у 2023 році надійшли 3692 звернення громадян щодо порушення Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.