На Донеччині затримали агентку ФСБ, яка щодня проїжджала до 100 км, щоб вистежувати позиції ЗСУ (відео+фото)

Війна, Кримінал, Новини

Служба безпеки України затримала ще одну агентку «ФСБ», яка щодня проїжджала до 100 кілометрів, щоб виявити позиції ЗСУ поблизу Авдіївки та Мар’їнки.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням н заяву пресслужби СБУ.

Зазначається, що 33-річну жительку Новогродівки у жовтні 2023 року дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ. У поле зору спецслужб РФ жінка потрапила через свою антиукраїнську активність у соцмережах.

За словами слідчих, що в зоні особливої уваги фігурантки були місця базування підрозділів ЗСУ, які залучені до бойових операцій на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Для збору інформації вона самостійно об’їжджала населені пункти в районах Курахового, Мирнограда, Селидового, Новогродівки та Михайлівки.

Скриншоти листування фігурантки. Фото: СБУ

@gudzinskiy_life #донецьк #покровськ #зсу #зеленський🇺🇦 #залужний🇺🇦 #перемогазанами💙💛💪 #сбу🇺🇦 ♬ Documentary video: Tension orchestra(1259187) – RE:MUSICA

Для фіксації позицій українських військ зловмисниця могла проїхати громадським транспортом до 100 км поблизу передової за день, підкреслили в СБУ.

Для комунікації з ФСБ вона використовувала анонімний чат у месенджері, а відомості передавала у вигляді текстових повідомлень та позначок на електронних картах. За виконані завдання отримувала від російського куратора грошову «винагороду» на банківську картку.

Розвіддані потрібні були окупантам для планування власних бойових операцій, зокрема ракетно-артилерійських обстрілів позицій українських військ на східному фронті. Але завдяки оперативному реагуванню вдалося убезпечити позиції та маршрути пересування підрозділів ЗСУ.

Співробітники СБУ викрили російську агентку, задокументували її злочинні дії і затримали у власному помешканні. У неї вилучили мобільний телефон, який жінка використовувала для листування з ФСБ та фіксації українських об’єктів.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили затриманій про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

За це зловмисниці загрожує довічне ув’язнення. Наразі вона перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережахfacebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.