У Німеччині фіксують дрони над військовими полігонами, де навчаються українці

Війна, Новини, Політика

У Німеччині понад рік фіксують невідомі безпілотники над полігонами та казармами Бундесверу, де, зокрема, навчаються українські військові.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на видання Bild, повідомляє “Європейська правда”.

“Дрони регулярно помічають над військовим полігоном Кліц, де Бундесвер тренує українців на танках Leopard 1. На інших базах іноді в повітряний простір піднімаються одночасно кілька безпілотників”, – заявив депутат бундестагу від Вільної демократичної партії і член оборонного комітету Маркус Фабер.

За його словами, іноді фіксують прольоти декількох безпілотників.

Фабер підкреслив, що це “чітко вказує на Росію”.

Бундесвер також підозрює, що за атаками безпілотників стоїть Москва, але довести це не може.

У німецькому міністерстві оборони заявили, що жоден з безпілотників не був збитий.

Статс-секретар міністерства оборони Німеччини Нільс Хільмер пояснив, що спочатку необхідно обговорити з МВС, хто і що може робити у сфері захисту від безпілотників. Необхідно дослідити, які захисні пристрої є ефективними і як швидко їх можна придбати.

“Існує величезне відставання, коли справа доходить до безпілотників. Зрозуміло одне: нашій армії потрібні сучасні глушилки. Нам потрібні результати роботи робочої групи протягом наступних кількох місяців”, – підкреслив Фабер.

Нагадаємо, після масованих ракетних ударів РФ по Україні голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн також закликала дати Україні ракети Taurus. Депутатка вказала, що наразі Україна гостро потребує “боєприпаси для артилерії, Taurus і запчастини для великої техніки, яку ми постачаємо”.

Водночас в уряді Німеччини продовжують відмовлятися від постачання далекобійних ракет Taurus Україні.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.