На Франківщині в одному зі шпиталів з’явився кіт-реабілітолог (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Реабілітація муркотінням. На Прикарпатті в одному зі шпиталів з’явився кіт-реабілітолог. І якби з ним не боролися медпрацівники – він все одно ходить коридорами лікарні та провідує військових. І лишається з тим пацієнтом, у кого найбільший біль.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Подробиці.

Журналістка Жанна Дутчак бачила кота-цілителя.

Кликати його ніколи не треба. Завжди з’являється сам і непомітно. Застрибує на ліжко…

Ось так в компанії кота бійці проводять практично кожен день. Але хлопці кажуть, досі не збагнуть, як той пробирається у палати.

Віталій, військовослужбовець Збройних сил України:

“За ніч він може провідати всі палати. Зранку ми виходимо, його вже немає. Коли він виходить, як він виходить зі шпиталю ніхто не розуміє”.

Євгеній, військовослужбовець ЗСУ:

“Запригне тут, вмоститься на ногу. Спиш і думаєш, а що там на нозі валяється, дивишся, а то…”

Євген з Кіровоградщини. Підірвався на міні на Донеччині. Вже другий місяць боєць в прикарпатському шпиталі на реабілітації – готується до протезування ноги. Каже: відновлюватися – психологічно та фізично йому допомагає не тільки ціла команда медиків, але і цей кіт.

Євгеній, військовослужбовець ЗСУ:

“Буває таке, що зранку виходиш… Не зрозумілі думки в голові… І тут прибігає тіло зранку. Кидається тут…. Перемикає тебе на позитивну хвилю”.

Звати кота Брасс, або як лагідно всі його кличуть – Брассік. В шпиталь його підкинули маленьким кошеням. Працівники кажуть: пожаліли хвостатого і залишити в себе… Зараз кіт – невід’ємна частина їхньої команди.

Станіслав Онищук, керівник першого добровольчого хірургічного шпиталю:

“Він спокійний, він не тікає, вій йде до хлопців чи просто в палату приходить, не кожен кіт би це робив. І я б сказав, що то як кусочок пазлика, якого нам бракувало, і який саме підійшов”.

В медзаклад – кота не пускають, кажуть працівники. Облаштували для нього місце в приміщені поруч зі шпиталем.

Але кіт якимось чином непомітно щовечора пробирається в лікарню… І ночує поруч із бійцями.

Євгеній, військовослужбовець ЗСУ:

“Зайшов туди. Запригнув на ліжко до одного – подивився, ага, сплигнув, сюди до мене заліз, подивися, і побіг далі. І оце оббігає всіх. Таке відчуття, що це обхід звичайний у нас йде”.

Станіслав Онищук, керівник першого добровольчого хірургічного шпиталю:

“То є лікарня і не можна коту сюди заходити, і на зборах про то проговорили, і вже лікарі за тим пильнують, але він все одно знаходить можливість прокрастися, і ніхто не бачить, як і коли”.

Бійці запевняють: Брассік – справжній реабілітолог. Відчуває, що в кого болить і лягає саме на ту частину тіла.

Віталій, військовослужбовець ЗСУ:

“Реабілітолог він на вищому рівні. Бувають же такі моменти, що і настрою нема, і болі. Він як відчуває – заходить в палати й лягає вночі на те ліжко, кому найгірше”.

Не пропускає Брасс й жодного тренування бійців. А коли заняття проходять на вулиці, ще й сам бере у них участь.

Наталя Сеньчак, реабілітолог:

“Коли ми м’ячики беремо, із хлопцями займаємось, чи на кариматах показуємо вправи деякі, то він з нами разом починає повторювати, імітувати”.

Медики кажуть: науково вже доведено, що кішки можуть позитивно впливати на організм людини.

Наталя Сеньчак, реабілітолог:

“Коти утворюють звук від 20 до 50 герців, які заспокоюють нервову систему, і також вчені довели, що покращується регенерація саме кісткової системи, краще зрощуються переломи, і якщо запальні процеси в суглобах, то швидше проходять”.

Анна Галущак, психолог:

“Дуже добре, що він такий контактний, бо бувають коти дуже незалежні, а Брассік дуже до всіх йде на руки швидко, він дає себе гладити, він дуже компанійський”.

Працівники шпиталю кажуть: наразі думають, аби взяти й ще одного чотирилапого в їхню команду… Брассу на допомогу.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.