Комітет з нацбезпеки рекомендував відкликати Безуглу з посади заступниці голови (відео)

Новини, Політика

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував відсторонити народного депутата Мар’яну Безуглу з посади заступниці голови комітету. Далі рішення мають ухвалити голосуванням у Раді, повідомив секретар Комітету ВР з нацбезпеки Роман Костенко.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на телеграм-канал Гудзінський NEWS.

«Комітет ухвалив рекомендаційне рішення про те, щоби звільнити Мар’яну Безуглу з посади заступниці голови. А далі це питання має бути винесене на розгляд Верховної Ради. Це передбачено процедурою», – розповів він.

@gudzinskiy_life #безугла #вру #верховна_рада #рада #нацбезпека #оборона #війна #зсу #залужний🇺🇦 #зеленський🇺🇦 #україна ♬ Never Surrender – Lux-Inspira

Тим часом нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк у телеграмі написав, що рішення в Комітеті ухвалили майже одноголосно (1 утримався).

Втім, це ще не означає, що Безуглу звільнено з посади. Оскільки остаточне рішення має ухвалити Верховна Рада під час голосування.

При цьому Комітет рекомендував відкликати Безуглу з посади заступниці голови, тобто вона залишається членом цього Комітету.

Згодом Мар’яна Безугла відреагувала на рекомендацію комітету Верховної Ради щодо відкликання її з посади заступниці голови.

Вона каже, що «зроблено все було максимально підступно: голова Комітету поставив на голосування, коли я його попередила, що запізнюсь на засідання, за моєї відсутності; а колеги проголосували».

«Я не здамся ніколи і жодний шантаж не заставить мене відступити від принципів, роботи, боротьби і правди. Прикро за колег в Комітеті, як казала, якби кожен активно долучився до роботи з сектором нацбезпеки та оборони і не приймав конʼюнктурні рішення щодо того, щоб вигідно сказати, а що ні; то були б зовсім інші реалії. У нас війна! Так що робота і боротьба триває», – наголосила Безугла.

Раніше, 27 листопада, у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про відкликання з посади заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яни Безуглої «у зв’язку з незадовільною роботою на посаді».

Раніше депутатка від фракції «Слуга народу» Мар’яна Безугла звинуватила у фейсбуці головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного у тому, що він «не зміг надати план задуму на 2024 рік», тому військове керівництво України «має піти». У соцмережах її висловлювання розкритикували. Після цього вона опублікувала ще один допис, в якому заявила, що «правило Головкома N1 – в будь-якій некомфортній ситуації перекладай вину на ОП».

Головнокомандувач ЗСУ ці заяви Безуглої не коментував.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.