Бо два сини у ЗСУ: військовослужбовець Олексій Ємелін розповів, як під окупацією катували його матір

Війна, Новини, Суспільство

Військовослужбовець Олексій Ємелін родом з міста Довжанськ Луганської області, яке ворог окупував ще у 2014 році. Після поранення у боях захисник проходить лікування в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

35-річний боєць поділився своєю історією з журналісткою Фіртки.

“До 2014 року я працював у шахті. Ми ще тоді не вірили, що може таке трапитися. У 2015 році довелося з родиною переїхати з міста в селище міського типу. Освіти в мене не було, і я пішов служити в добровольчий батальйон.

Деякий час там служив, потім звільнився, і згодом прийняв рішення переїхати у Краматорськ. Там і вступив до лав ЗСУ. Мій 23-річний брат Сергій у 2019 році також пішов служити, але загинув у цій війні 17 квітня 2022 року під Мар’їнкою”, – розповідає захисник.

Олексій Ємелін ділиться, що раніше його матір жила під окупацією російських військ на Луганщині. Там їй було дуже нелегко.

“Окупанти забирали її у підвал, у неї стріляли. Все через те, що два сини служили в ЗСУ – я і мій брат Сергій.

Вони дуже хотіли вийти з нами на зв’язок. У Кремінну її забирали, там катували, кидали у якусь яму. Це були жахливі звірські речі. Вони хотіли наші номери мобільних, вона давала їм якісь свої старі. На щастя, вони тупі і якось «проканало».

Потім, коли їй вдалося звідти вже виїхати – за нею ще кілька разів приходили туди, де вона раніше жила”, – каже військовий.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.