ССО показали, як “Хаймарс” знищує найсучасніший російський радіолокаційний комплекс (відео+фото)

Війна, Новини, Політика

Оператори Сил спеціальних операцій ЗС України разом із підрозділом Сил оборони 140-м ОРБ скоригували “Хаймарс” по найсучаснішому російському радіолокаційному комплексу “Ястреб-АВ”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на повідомлення командування ССО ЗС України.

“Під час ведення розвідки на Південному напрямку екіпаж БпАК 73-го морського центру ССО виявив комплекс артилерійської розвідки 1К148 “Ястреб-АВ”. Оператори ССО разом із дружнім підрозділом Сил оборони 140-м ОРБ скоригували по ворожій цілі вогонь “Хаймарс”.

Унаслідок вогневого ураження комплекс “Ястреб-АВ” противника знищено”.

Відео ураження бійці розмісти у соцмережах. В ССО додали, що “Ястреб-АВ” вважається найсучаснішим російським радіолокаційним комплексом, який використовують для розвідки вогневих позицій артилерії.

“За допомогою РЛС він здатний відстежувати траєкторію ракет противника і обчислити точні координати позицій його артилерії. Ці дані передаються артилерії для ураження позицій”, – сказано у повідомленні.

 
Комплекс радіолокації розвідки вогневих позицій артилерії “Ястреб-АВ”

Передісторія:

  • У вівторок 2 січня Міноборони РФ заявило, що комплекс “Ястреб-АВ” надійшов на озброєння артилерійських підрозділів, які знаходяться на території України.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.