У Лівії виявили голову статуї римського бога Вакха (фото)

Новини, Суспільство

Лівійський дослідник археології Іссам Менфі знайшов голову статуї римського бога Вакха всередині водного каналу поблизу стародавнього міста Кирена в Лівії. Знахідку передали Управлінню з контролю за старожитностями Кіпру.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Аrkeonews.

Вакх також відомий у римську епоху як Діоніс і Бахус. Він є богом вина, а також пов’язаний із родючістю, драмою і веселощами. У сільському господарстві його також зображували як бога дерев і лісу, тому часто зверталися з проханням про допомогу в зростанні садів.

Стародавнє місто Кирена заснувала в 631 році до нашої ери група емігрантів із грецького острова Фера, розташованого в Егейському морі. Руїни міста розташовані поблизу сучасного містечка Шахат у муніципалітеті аль-Джабель аль-Ахдар.

Під час правління Єгиптом династії Птолемеїв Кирена стала одним з найбільш інтелектуально впливових центрів класичного світу. Завдяки медичній школі та великим філософам, місто викликало інтерес у римлян і перейшло під їхній контроль у 96 році до нашої ери.

Провінція Кіренаїка була об’єднана з Критом у 67 році до нашої ери і Кирена стала місцевою столицею.

За часів римського панування Кирена пережила два століття відносного миру і процвітання, які були перервані повстанням киринейських євреїв у 115 році нашої ери, що призвело до занепаду міста.

Занепад Кирени посилився сильним землетрусом у 365 році нашої ери. Арабське завоювання 642 року нашої ери остаточно вирішило долю міста, перетворивши його на руїни, які можна побачити і сьогодні.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.