Зеленський відвідав Авдіївку: Обговорили оборонну ситуацію (відео)

Війна, Новини, Суспільство

Президент України Володимир Зеленський 29 грудня опублікував відео з Авдіївки, він обговорив оборонну ситуацію та потреби і передав нагороду.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Зеленського.

Президент відвідав позиції 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. З командиром обговорили оборонну ситуацію та основні потреби. Також Зеленський відзначив найкращих воїнів державними нагородами та вручив “Золоту Зірку” Героя України молодшому сержанту Ігорю Тимощуку.

“Тут життя виборюється, ми вдячні усім бійцям, кожному солдату, матросу, сержанту, кожному офіцеру, які виносять цю війну на собі. Дякую усім вам воїни! В Авдіївці разом з командою привітали воїнів з Різдвом, з Новим роком.

Усі, хто на нулі, хто захищає нашу країну. Безмежна вдячність усім рідним, кожній родині наших героїв і усім, хто допомагає, хто працює, щоб у хлопців на фронті було все необхідне”.

@gudzinskiy_life #авдіївка #зсу🇺🇦 #війнавукраїні💙💛 #перемога🇺🇦 #зеленський🇺🇦 #перемогазанами💙💛💪 #залужний🇺🇦 #мобілізація🇺🇦 ♬ Strength Men – Lux-Inspira

У Офісі президента уточнили, що Зеленський заслухав доповідь командира бригади Миколи Чумака про оперативну ситуацію на напрямку та перебіг оборонних дій. За його словами, російські загарбники не шкодують людей, але наші оборонці міцно тримають позиції та навіть беруть у полон солдатів противника.

Відзнакою президента “Хрест бойових заслуг” також нагородили старшого лейтенанта Євгена Байкова, також Зеленський вручив ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та орден “За мужність” ІІІ ступеня.

Також президент під час поїздки до Донецької області відвідав передову хірургічну групу 59-го військового мобільного госпіталю Військово-медичного клінічного центру Північного регіону. Там поспілкувався з військовими, вручив їм та медичним працівникам нагороди.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.