Стежать за використанням бюджетних коштів: як на Івано-Франківщині працює група «Прозорість і підзвітність»

Економіка, Новини

Понад два місяці на Прикарпатті працює робоча група “Прозорість і підзвітність”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на голову Івано-Франківської ОВА Світлану Онищук у відеозверненні.

Як наголосила посадовиця, завданням робочої групи “Прозорість і підзвітність” є стежити за використанням бюджетних коштів.

Відтак, за цей час в області скасували тендерні закупівлі, що стосувалися благоустрою, ремонту адмінбудівель, закладів культури, придбання техніки тощо на загальну суму понад 43 мільйони гривень. Голови територіальних громад зобов’язалися спрямувати ці кошти на підтримку українського війська.

“Варто також зазначити, що завдяки діяльності робочої групи скасували одну із закупівель, яка викликала чималий резонанс у суспільстві.

Йдеться про будівництво оглядової вежі в релігійно-історичному центрі в селі Новий Мартинів, вартість якої майже мільйон гривень. В результаті вдалося перенаправити на підтримку ЗСУ понад 318 тисяч гривень. Решту коштів повернули в обласний бюджет, які за потреби також спрямують для оборонців.

На сьогодні територіальні громади, звіт про фінансову діяльність яких заслуховували на засіданні групи, переглянули й оптимізували бюджетні видатки від надходження військового ПДФО з метою перерозподілу коштів на потреби оборони та війська”, – каже Онищук.

Посадовиця додає, окрім того, збільшили планові витрати на забезпечення військових формувань на 82 мільйони гривень. Ще 10 мільйонів гривень громади спрямували на цільові програми підтримки війська.

“Така динаміка має тривати й надалі. І не в кількох громадах, а по всій області. Адже наша спільна мета – підсилення війська задля наближення справедливої перемоги України. Долучили до моніторингу державних закупівель і громадськість Прикарпаття.

На вебсайті Івано-Франківської обласної державної адміністрації створено спеціальну форму, за допомогою якої можна проінформувати робочу групу “Прозорість і підзвітність” про неналежне, на думку громадськості, використання бюджетних коштів.

Усі звернення, які надійшли, розглянули та проаналізували на засіданні робочої групи.

Продовжуємо працювати для забезпечення наших військових. Адже від їхньої ефективної роботи залежить наше майбутнє”, – додає Онищук.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.