Німеччина заблокувала російські активи на понад €4 мільярди

Новини, Політика

У Німеччині заявляють, що заблокували російських активів на суму понад чотири мільярди євро.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на представника пресслужби Міністерства фінансів ФРН Ноджинан Німінде-Дундаденгар на брифінгу.

“У Німеччині у зв’язку з російською загарбницькою війною проти України станом на початок грудня санкціоновано активів на близько 4,1 млрд євро”, – зазначив він.

За його словами, це заморожені гроші, економічні ресурси окремих персон, а також заблоковані гроші російського центробанку.

Водночас речник МЗС Німеччини Крістіан Вагнер нагадав про рішення країн G7 заморозити російські державні активи відповідно до правових систем держав-учасниць, для чого було започатковано реєстр збитків, завданих під час агресії, що він назвав важливим кроком.

Раніше ЗМІ повідомили, що США запропонували робочим групам “Групи семи” (G7) вивчити шляхи конфіскації 300 мільярдів доларів заморожених російських активів, оскільки союзники поспішають узгодити план до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Перед цим з’явилася інформація, що адміністрація президента США Джо Байдена активізувала зусилля з конфіскації близько 300 мільярдів доларів суверенних російських активів, заморожених на території західних країн.

Європейська комісія 12 грудня затвердила пропозицію законодавчого акта про використання для відновлення України доходів від заморожених російських активів, яку 14 грудня взяла до відома Європейська рада.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.