Молитва та допомога військовим: як в Івано-Франківську відзначили Різдво Христове

Без рубрики

В Івано-Франківську вперше відзначили Різдво Христове по-новому календарю, 25 грудня.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на очільника міста Руслана Марцінківа в ефірі радіо «Західний Полюс».

“Івано-Франківськ відзначав Різдво у молитві, у корисних справах, аби допомогти військовим.

Адже коляда, яка відбувалася та зараз триває, усі виручені кошти з дійства – на підтримку ЗСУ”, – наголосив Руслан Марцінків.

Посадовець додає, триває традиційний фестиваль “Коляда на Майзлях”, який розпочався 25 грудня.

“Сьогодні відбудеться гала-концерт у нашому храмі на Майзлях. Виступатиме “Пікардійська Терція”, яка погодилася приїхати на фестиваль.

Також в рамках фестивалю є виступи для наших військових, з метою певної конспірації вони не висвітлюються в ЗМІ. Дуже важливо, що “Коляда на Майзлях” відбувається в умовах війни.

Адже коляда — це співана молитва. Дякую УГКЦ, яка організувала цього року 15 фестиваль “Коляда на Майзлях”.

Маємо подарунки до різдвяних свят для наших військових. Зокрема, в п’ятницю, перед Різдвом, мав можливість відвідати військовослужбовців Національної Гвардії, які перебувають на ротації, передав їм допомогу, нагороди.

Вчора передали чергову допомогу під Авдіївку – це дрони,” – розповів очільник громади.

Так, за словами Марцінківа, 800 дронів передали в різні військові частини, які звернулися до влади міста. В пріоритеті ті напрямки, де є гарячі бої, де є зіткнення – це Авдієвський напрямок, напрямок у сторону Бахмута, Серебрянські ліси.

“В цих напрямках найбільше дронів поїде.

Зрештою там і наші бригади стоять. Важливо, щоб ці дрони дійшли до наших військових. Хлопці з ТрО передали різдвяне привітання зі святого вечора”, – каже Руслан Марцінків.

Як зазначив очільник міста, найбільше бажання – аби наступний рік для України став переможним.

“Різдво у нашому місті минуло спокійно. Дякую комунальникам, які доклали зусиль, щоб місто було готовим до різдвяних свят. Значних зривів з водопостачанням, теплопостачанням чи у роботі критичної інфраструктури не було.

Також доповідала поліція, що на різдвяні свята не було резонансних справ. Тішить, що й відносна безпека була”, – резюмував Марцінків.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.