Функціонують прихистки та роздають необхідні речі: як на Коломийщині підтримують переселенців

Новини, Суспільство

На території Коломийської міської територіальної громади функціонує три приміщення комунальної власності, де проживають внутрішньо переміщені особи.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на заступницю міського голови Зоряну Михалушко.

У цих приміщеннях знайшли прихисток 113 внутрішньо переміщених осіб, з яких – 32 дитини, 21 особа похилого віку, 13 осіб з інвалідністю.

Це ВПО, які прибули в Коломийську міську територіальну громаду з Запорізької, Донецької, Луганської, Миколаївської та Харківської областей.

Для покращення умов перебування внутрішньо переміщених осіб в МТП протягом 2023 року вжили ряд заходів, зокрема:

  • в приміщенні на вул. Гетьманській встановили спортивний майданчик, огорожу та бруківку, створили кімнату для відпочинку, оновили кімнату для відпочинку дітей, замінили двері;
  • в приміщенні на вулиці Гнатюка встановили пандус та замінено покрівлю, створили кімнату для дозвілля та перегляду кіно, розпочали роботи зі створення споруди цивільного захисту;
  • в приміщенні на вулиці Франка встановили спортивний майданчик, огорожу, створили кімнату для дозвілля та перегляду кіно.

“Окрім підтримки внутрішньо переміщених осіб, які проживають в приміщеннях комунальної власності, надають допомогу внутрішньо переміщеним особам, які проживають в приватному секторі.

Протягом 11 місяців 2023 року роздали 4 468 продуктових наборів, 1 057 наборів засобів гігісни та 1 005 дитячих наборів.

Протягом 2023 року завдяки співпраці з міжнародними донорами та благодійними організаціями отримали благодійну допомогу для внутрішньо переміщених осіб у вигляді основних засобів, побутової техніки, засобів гігієни та продуктів харчування на загальну суму 6 328, 306 тисяч гривень”, – резюмувала Зоряна Михалушко.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.