Після атаки на “Новочеркаськ” у Криму зникли безвісти 33 моряки – росЗМІ

Війна, Новини, Політика

Як мінімум 19 російських моряків поранені, а 33 вважаються зниклими безвісти після удару ЗСУ по десантному кораблю “Новочеркаськ” у порту тимчасово окупованої Феодосії.

Про це телеграм-канал Astra з посиланням на свої джерела, “Агенство“, Речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук в етері “Радіо Свобода”,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

За даними видання, в момент атаки в ніч проти 26 грудня на кораблі перебували 77 моряків. Крім зниклих безвісти, 19 моряків отримали поранення.

Псевдоголова Криму Сергій Аксьонов раніше повідомляв про одного загиблого і чотирьох поранених мирних жителів внаслідок атаки в порту.

Про те, що в момент удару на кораблі “Новочеркаськ” були моряки, раніше також повідомляло російське видання “Агентство”. За його  даними, на кораблі в момент удару могли перебувати щонайменше два офіцери.

Оновлено о 11:17: Речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук повідомив, що на знищеному великому десантному кораблі “Новочеркаськ” мав бути персонал, навіть тоді, коли він стояв у порту. Результат удару по кораблю ще уточнюють, оскільки розвідка на окупованій території є складним завданням.

 “Досить велика частка екіпажу мала перебувати на борту, а екіпаж там становить близько 80 людей. Якщо врахувати цей тип кораблів, то на ньому могли бути й сторонні. Там не могло обійтися без жертв”.

Передісторія: 

  • Близько 3 години ночі 26 грудня в районі Феодосії в окупованому Криму пролунали вибухи. Повідомлялося, що підірвали корабель нібито з іранськими боєприпасами, в порту виникла пожежа.
  • Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив, що українські захисники підірвали в окупованій Феодосії російський великий десантний корабель “Новочеркаськ”.
  • Пізніше стало відомо, що ВДК “Новочеркаськ” знищили крилатими ракетами з тактичної авіації Повітряних Сил.
  • Міноборони Росії повідомило, що ВДК “Новочеркаськ” зазнав пошкоджень у Феодосії цієї ночі “під час відбиття удару ЗСУ із застосуванням авіаційних керованих ракет”.
  • За твердженням російського Міноборони, “під час протиповітряного бою засобами ППО знищено два українських Су-24, які здійснювали пуск ракет”. У Повітряних силах ЗСУ це спростували.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.