Російський корабель знищили крилатими ракетами з тактичної авіації − Повітряні сили

Війна, Новини, Політика

Великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ “Новочеркаськ” у районі Феодосії знищили крилатими ракетами з тактичної авіації Повітряних Сил. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Повітряні сили у Telegram, речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі “Радіо Свобода”.

 “(Поцілили) крилатими ракетами. Що тут конкретизувати? У нас не так багато цих засобів на озброєнні, які передали нам партнери. Просто зараз будуть питати, а якою саме − нашою чи партнерською, бо кожен виробник хоче бачити такі результати своєї роботи, бо це як і реклама своєї роботи. У нас є Storm Shadow і Scalp на озброєнні”, – Юрій Ігнат.

Він додав, що для знищення такого корабля довелося запустити “явно не одну ракету”, бо “крилаті ракети ворог може збивати”.

Також, за його словами, той великий вибух, який спостерігали на ворожому кораблі, свідчить про те, що це був не “підрив чогось там незначного”, а була “детонація боєприпасів, оскільки вликий десантний корабель використовується для перевезення техніки, озброєння і особового складу”.

Ігнат також спростував інформацію росіян про нібито два збиті українські Су-24, додавши, що “росіяни у своїх звітах вже давно і F-16 “знищують””. Як відомо, цих винищувачів Україна ще не отримала.

Довідка:

Раніше Сили оборони Півдня повідомили, що ВДК “Новочеркаськ” − це корабель проекту 775, який будувала для СРСР соціалістична Польща з 1975 по 1991 рік з урахуванням можливості проведення операцій в океані.

Зазначається, що точно такий український корабель “Костянтин Ольшанський” російські війська захопили в Криму в 2014 році.

Перша спроба атакувати ВДК “Новочеркаськ” була 24 березня 2022 року в порту окупованого Бердянська.

Також ПС повідомили, що увечері 25 грудня і вночі 26 захисники збили 13 із 19 ворожих “Шахедів”.

Безпілотники росіяни запускали із районів Балаклава – Крим та Приморсько-Ахтарсь – РФ.

Повітряні сили зазначають, що в результаті протиповітряного бою знищили 13 ударних БпЛА “Shahed-136/131” у межах Одеської, Херсонської, Миколаївської та Хмельницької областей.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.