На війні загинув прикарпатський пластун Захар Скляр

Війна, Новини

Захищаючи Україну, поліг пластун, боєць на псевдо Рамзес та Беркут Захар Скляр.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на сторінку “Надвірнянського Пласт” у Facebook.

Захар Скляр народився 10 вересня 1997 року e Кремінній, що на Луганщині.

“У юнацьких роках короткочасно належав до “Пласту” на Луганщині.

З початком антитерористичної операції у 2014 році разом із сім’єю переїхав з Луганщини до Івано-Франківська, де у вересні 2015 року вступив до тутешнього осередку “Пласту” та став виховником гуртка “Ворони” у 27 курені імені Володимира Івасюка.

Був інструктором з картографії та орієнтування. Згодом став членом третього куреня “Лісові Чорти” в кодлі “Хом’як”.

В Івано-Франківську закінчив 11 клас в школі № 20. У 2015-2019 роках навчався на факультеті математики та інформатики Прикарпатського національного університету.

Закінчив військову кафедру й отримав звання молодшого лейтенанта. З березня 2018 по серпень 2019 працював в одному з веломагазинів-майстерень в Івано-Франківську”, — йдеться у повідомленні.

Захар Скляр — інструктор та співорганізатор пластових таборів, мандрівок, подій, акцій “Пласту”.

“У 2020 році переїхав до Польщі. Проживав у Любліні, де активно долучився до розвитку місцевого осередку “Пласту” та став виховником юнацького гуртка.

Склав пластову присягу 1 серпня 2020 року у відкритому морі поблизу міста Хель (Польща). У липні 2021 був комендантом найбільшого на той час українського пластового табору в Польщі “Мамаєва Слобода”.

Продовжував належати до “Лісових Чортів”, виконував обов’язки писаря в кодлі “Шпиці”.

З переїздом до Польщі Захар Скляр навчався на факультеті управління та менеджменту Люблінської політехніки. Продовжував працювати як веломайстер та у сфері логістики”, — зазначають у повідомленні.

З початку повномасштабної війни повернувся в Україну. Став на захист країни. Воював у складі 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади на Донеччині. Був командиром взводу роти управління.

Боєць загинув 20 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Новомихайлівка Покровського району Донецької області.

У Захара Скляра залишилися батьки, молодший брат, пластун Арсен та кохана, пластунка Настя.

Церемонія похорону відбудеться в Івано-Франківську. Про дату, час та місце прощання повідомлять згодом.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.