Обласна рада затвердила бюджет Прикарпаття на 2024 рік

Новини, Суспільство

Прикарпатські депутати схвалили обласний бюджет Івано-Франківської області на 2024 рік.

Це рішення було прийняте на 28-й сесії обласної ради, яке відбулося 22 грудня, пише Ратуша з посиланням на пресслужбу ради, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

Доходи обласного бюджету на наступний рік визначені у сумі 2,4 мільярда гривень. В їх числі доходи загального фонду складають 2,2 мільярда гривень, доходи спеціального фонду – 197 мільйонів гривень.

Резервний фонд обласного бюджету визначено в розмірі майже 16 мільйонів гривень.

Розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2024 року становитиме 7100 гривень, а з 1 квітня – 8000 гривень, прожитковий мінімум на одну особу в місяць – 2920 гривень.

Видатки обласного бюджету визначено в сумі 2,4 мільярда гривень.

Як відзначили в департаменті фінансів обласної державної адміністрації, при розподілі видатків між бюджетними програмами та розпорядниками коштів обласного бюджету враховано,  в першу чергу необхідність забезпечення бюджетними призначеннями на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з обласного бюджету та оплату спожитих теплоенергоносіїв та комунальних послуг, а також обґрунтування розпорядників коштів обласного бюджету до бюджетних показників.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.