З аеропорту “Бориспіль” вилетів літак: тестують відновлення регулярних операцій

Економіка, Новини, Суспільство

19 грудня 2023 року, близько 9 ранку, з Міжнародного аеропорту “Бориспіль” був виконаний технічний перегін Boeing 777-300.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сторінку аеропорту в фейсбук.

Зазначається, що рейс був виконаний за запитом Skyline Express – здійснювався технічний перегін повітряного судна Boeing 777-300.

Водночас даний технічний перегін був продовженням тестування відновлення регулярних польотів в умовах воєнного стану.

“Це вже четвертий успішний перегін повітряного судна з аеропорту “Бориспіль” з початку війни. Навіть при закритті повітряного простору”, – йдеться в повідомленні.

Пасажирів та вантажу на літаку не було.

“Рейс дотримувався найвищих стандартів авіаційної безпеки та безпеки польотів, відповідно до директив, які діють на час введення воєнного стану в Україні, і, слід зазначити, без пасажирів чи вантажу на борту”, – наголосили в “Борисполі”.

Також в “Борисполі” повідомили, що в Україні реалізується комплексна концепція архітектури безпеки, спрямована на забезпечення необхідних стандартів авіаційної безпеки та безпеки польотів в умовах воєнного стану.

“Даний технічний перегін повітряного судна в Борисполі не лише сприяє тестуванню політики відновлення, але також є стратегічним кроком для українських авіакомпаній, допомагаючи їм знижувати витрати та покращувати шанси виживання в ускладненому авіаційному середовищі”, – йдеться в повідомленні.

“Ця стратегічна ініціатива відкриває шлях до відновлення регулярних операцій, як тільки відповідна оцінка ризиків цього дозволить”, – наголосили в “Борисполі”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.