Майже два мільйони гривень мають повернути до держбюджету 11 випускників Франківського медуніверситету

Кримінал, Новини, Суспільство

Одинадцять випускників Івано-Франківського національного медичного університету мають повернути в держбюджет майже два мільйони гривень за навчання та виплачену їм академічну стипендію.

Про це у коментарі Суспільному повідомила керівниця юридичного відділу медуніверситету Уляна Хомут, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Студенти-бюджетники порушили умови угод, за якими після навчання мали відпрацювати три роки за скеруванням.

З її слів, ці студенти вступили на бюджетну форму навчання. Після закінчення вишу вони мали відпрацювати три роки відповідно до скерування. Натомість — порушили умови договору, називаючи різні причини, не підтверджені документально. Лише троє з 11 студентів добровільно зголосилися повернути гроші за шість років навчання.

“Це — не гроші медичного університету, це — гроші, які повертаються до державного бюджету транзитом через університет”, — говорить Уляна Хомут.

Керівниця юридичного відділу медуніверситету додає: справи щодо випускників, які не хочуть повертати гроші, передали до судів.

“На цей час на розгляді залишаються три справи. Це — Берегівський районний суд Закарпатської області, Костопільський районний суд Рівненської області та Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області. На Івано-Франківщині таких судів було два, обидва позови задовольнили”, — розповідає Уляна Хомут.

Подібна судова практика є по всій Україні, продовжує керівниця юридичного відділу медуніверситету:

“Ніяких дивідендів, преференцій університет не має. Просто виконує наказ Міністерства охорони здоров’я про відпрацювання”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.