NYT: У Європі побоюються, що у разі перемоги Трампа США можуть вийти з НАТО

Новини, Політика

Європейські союзники США побоюються, що у разі другої перемоги на президентських виборах Дональда Трампа Сполучені Штати можуть вийти з НАТО.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на The New York Time.

Будучи президентом, Трамп неодноразово погрожував виходом США з Альянсу.

Зараз Трамп дуже мало говорить про свої наміри щодо НАТО. На сайті його передвиборчої кампанії міститься лише одне загадкове речення: “Ми повинні завершити процес, розпочатий за моєї адміністрації, фундаментальної переоцінки мети і місії НАТО”.

Ця розпливчаста фраза породила величезну невпевненість і занепокоєння серед європейських союзників і американських прихильників традиційної зовнішньополітичної ролі країни, пише видання.

Європейські посли та представники аналітичних центрів звертаються до соратників Трампа, щоб дізнатися про його наміри. За словами двох джерел, щонайменше один посол, Мікко Хаутала з Фінляндії, зв’язався безпосередньо з Трампом і намагався переконати його в цінності його країни для НАТО як нового члена.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.