Генеральний інспектор Бундесверу допустив, що Німеччині доведеться вести оборонну війну

Війна, Новини, Політика

Генеральний інспектор Бундесверу Карстен Броєр заявив про необхідність виправити недоліки в підготовці німецьких збройних сил до оборони країни і НАТО.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Tagesschau.

“Зараз ми бачимо Бундесвер, який ще недостатньо підготовлений для цього”.

За його словами, існують “структури, які роблять швидкі і цілеспрямовані рішення майже неможливими”.

Бундесвер роками був орієнтований на врегулювання міжнародних криз. Це дає про себе знати зараз, коли в центрі уваги знову опинилися НАТО і національна оборона, продовжив Броєр.

Щодо Росії він сказав, що стурбований тим, як країна “озброюється в даний момент” і як позиціонує себе президент Володимир Путін.

За його словами, повернення до часів, що передували великому російському вторгненню в Україну, вже не буде. Німеччина повинна звикнути до думки, що “одного дня нам, можливо, доведеться вести оборонну війну”.

На запитання, чи зможе Бундесвер впоратися з можливим нападом Росії на НАТО після можливого завершення війни в Україні, Броєр відповів: “Так. І крапка. У нас немає альтернативи. Ми можемо захистити себе, і ми захистимо себе”.

Командувач багатонаціональним Північно-східним корпусом НАТО, генерал-лейтенант Юрген-Йоахім фон Зандрарт вважає, що Росія попри війну в Україні відновлює свої бойові можливості, що загрожує Балтійському регіону.

Між тим, голова комітету Сейму Литви з національної безпеки і оборони Лаурінас Кащюнас вважає, що Росія не готова до конвенційної війни проти країн Заходу, і їй знадобиться п’ять-сім років, щоб відновити свої можливості.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.