Список з сюрпризами: стало відомо яку зброю Україна попросила у США

Війна, Новини, Політика

Україна запросила у США нові види озброєння для відбиття російських атак, серед них є сучасні системи протиповітряної оборони, винищувачі F-18 “Hornet”, безпілотники, гелікоптери Apache і Black Hawk.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Reuters з посиланням на документи, з якими ознайомилися журналісти.

Офіційні особи Міністерства оборони України представили “список озброєнь для забезпечення потреб Сил оборони України” під час закритого засідання конференції у Вашингтоні в середу за участі урядовців і керівників ОПК.

Список включає зброю, яку Україна вже має на складі, як-от танки Abrams і 155-міліметрову артилерію, а також деяку зброю, таку як F-16, безпілотники та ракети великої дальності ATACMS, про яку просила раніше.

Але в цьому списку є кілька сюрпризів, зокрема дороговартісні літаки C-17 Globemaster виробництва Boeing (BA.N) і C-130 Super Hercules виробництва Lockheed Martin (LMT.N). У список потрапили ударні вертольоти Apache компанії Boeing, а також гелікоптер Black Hawk, виготовлений підрозділом Sikorsky компанії Lockheed Martin.

Україна також потребує винищувачі F-18 “Hornet”, три типи безпілотників General Atomics, включаючи MQ-9B Sky Guardian і систему протиповітряної оборони Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) виробництва Lockheed.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.