Захищаючи Україну від російських окупантів, загинув прикарпатець Іван Михайлик (фото)

Війна, Новини

Зв’язок із воїном обірвався ще торік. Рідні надіялись, що військовий у полоні, не покидали віру про те, що живий.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку Рогатинської громади.

Сім’я Пройшла процедуру ідентифікації. Але днями, тривале й важке очікування обірвала трагічна звістка. Так, 25 жовтня 2022 року Іван Михайлик загинув від вогнепального осколкового поранення, виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Опитне Авдіївської територіальної громади Покровського району Донецької області.

Іван Михайлик народився 7 липня 1972 року в с.Конюшки Рогатинського району. У сім’ї Богдана та Марії був четвертим сином.
Майбутній воїн закінчив Конюшківську середню школу, згодом вступив до Бурштинського енергетичного технікуму. Оскільки з дитинства любив футбол, володів хорошими навичками гри, тож належав до складу бурштинської футбольної команди «Енергетик».
“З 1990 до 1992 роки Іван Михайлик проходить строкову військову службу. Спершу у складі сухопутних військ у Білій Церкві, а згодом – в Німеччині. Йому присвоєно військове звання «старшина».
Відтак  Герой повертається додому й у 1993 році створює сім’ю. У шлюбі Івана та Богдани народжується єдина дочка Анна, яку виховують достойною людиною. Щоб забезпечити сім’ю наш земляк тривалий час працює експедитором на фірмі мобільного зв’язку «Сіменс» в м.Києві. А останні 12 років – трудиться за кордоном
25 жовтня 2022 року зв’язок з захисником обірвався. Більше як рік Іван Михайлик вважався безвісти зниклим. І тільки нещодавно стали відомі деталі загибелі захисника. Його любляче серце перестало битися на полі бою”, – зазначено у дописі.
Сьогодні, 6 грудня, громада проведе Героя в останню дорогу. Кортеж з загиблим українським захисником приїде до Рогатинської громади о 14:00 годині. На головній площі міста відбудеться поминальна панахида та церемонія прощання. Згодом траурна колона вирушить до с.Конюшки, де мешкав Герой.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.