Президент Євроради скоротить візит до Китаю через погрози Орбана щодо України − Politico

Новини, Політика

Президент Європейської ради Шарль Мішель скоротить свій візит до Пекіна через ризики, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан може зірвати саміт лідерів ЄС в середині грудня через українські питання, пише Politico з посиланням на офіційного представника ЄС.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням наЄвропейську правду“.

За словами посадовця, Мішель їде до Китаю на перший з 2019 року особистий саміт ЄС-Китай, але передбачається, що повернеться до Брюсселя раніше − після першого дня зустрічей у четвер, − “щоб продовжити обговорення з лідерами щодо подальших дій”.

Повідомляється, що частково це відбудеться через те, що у нього немає захищеної телефонної лінії в Пекіні, щоб проводити переговори з лідерами ЄС без прослуховування з боку Китаю.

Видання нагадує, що Мішель зустрічався з Орбаном у Будапешті минулого тижня, намагаючись згладити напруженість напередодні саміту лідерів ЄС.

Президент Франції Емманюель Макрон також запросив Орбана зустрітися з ним у Парижі наприкінці цього тижня, щоб спробувати досягти компромісу, пише Politico з посиланням на іншого посадовця.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.