На Прикарпатті розіграли Кубок Західної ліги з гри боча (фото)

Новини, Суспільство

До Міжнародного дня людей з інвалідністю на Прикарпатті розіграли Кубок Західної ліги з гри боча. Це — змагання на точність для людей, які користуються колісними кріслами.

Головний приз змагань дістався команді з Києва, повідомила начальниця Івано-Франківської обласної військової адіністрації Світлана Онищук, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Вікна.

У Кубку Західної ліги взяли участь до 50 дітей та дорослих з Рівненської, Закарпатської, Львівської, Полтавської, Хмельницької, Волинської, Київської, Одеської та Дніпропетровської областей. Спортсмени брали участь у командних, індивідуальних та парних дисциплінах.

Боча — єдиний вид параолімпійського спорту, яким можуть займатися люди зі складними ураженнями кінцівок та хребта. Він є засобом фізичної реабілітації та оздоровлення, розвиває концентрацію уваги та влучність.

“Відрадно, що саме Прикарпаття уже втретє приймає такі змагання. Привітала призерів та переможців змагань, а також слова вдячності для всіх причетних до організації цього спортивного дійства. Сьогодні (3 грудня. — Авт.разом зі світовою спільнотою Україна відзначає День людей з інвалідністю. І такі спортивні змагання — можливість для них проявити свою активність, цілеспрямованість та готовність підкорювати спортивні вершини”.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.