Герої не вмирають: у Франківську вшанують пам’ять загиблого героя Дениса Білошицько (фото)

Війна, Новини, Суспільство

Старший солдат Денис Білошицький, позивний Білий, загинув 5 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання.

У п’ятницю, 1 грудня, відкриємо анотаційну дошку загиблому захиснику Денису Білошицькому, інформує інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ПІК.

Розмістимо пам’ятну дошку на фасаді Ліцею імені В. Чорновола (вул. В. Чорновола, 130). Початок о 12:30.

Денис Білошицький – захисник України, старший солдат й стрілецької роти 1 стрілецького батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

329821682 5876366759115575 9037619705134548567 n

З 20 червня 2022 р. він перебував в районі м. Бахмут, де брав участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі і стримування російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях. Мав позивний «Білий».
Спочатку перебував на другій лінії оборони, де копав шанці. Восени 2022 р. його почали на тиждень переводити на нульову лінію оборони. Був випадок, коли на позиції, де стояв Денис, увечері вийшов росіянин, якого було взято в полон та відправлено на допит. Часто йому приходилось витягувати з поля бою поранених. Сам одержав контузію.
Також Денисові було доручено учити поведінки на нульовій лінії оборони новоприбулих мобілізованих. Товариші по службі відзначали такі його риси, як доброта, безвідмовність. Казали, що друзів можна мати багато, але таких як Денис – одиниці.
Денис Білошицький загинув 05 лютого 2023 р. біля с. Миколаївка Бахмутського району. Йому було наказано у складі групи з чотирьох чоловік увечері забрати тіло вбитого українського військовослужбовця. Він як старший групи йшов першим і потрапив під снайперський вогонь. Перша куля влучила під коліно. Коли він падав, снайпер другою кулею вцілив через бік у саме серце.
Від несумісних з життям травм Денис помер. Того ж вечора про це повідомили родину.
Denys Biloshytskyj

 

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.