Розвідка Британії: За просування в районі Авдіївки РФ заплатила тисячами життів військових

Війна, Новини

За даними розвідки Великої Британії, в боях за Авдіївку Донецької області російські загарбники домоглися незначного прогресу за рахунок тисяч жертв своїх військових.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на розвідувальний огляд британського Міноборони за 28 листопада.

“Це просування (військ РФ – ред.), хоча і скромне, але, ймовірно, є одним з найбільших російських досягнень з весни 2023 року. Воно коштувало підрозділам, що брали участь у бойових діях, тисячі жертв”.

У відомстві зазначили, що російська окупаційна армія не полишає спроб оточити Авдіївку. З початку жовтня їй вдалось посунути лінію фронту до 2 кілометрів вперед.

У розвідці додали, що ці дії наближають російських окупантів до Авдіївського коксохімічного заводу, де українські сили утримують одну з основних оборонних позицій.

Хоча Авдіївка стала важливою точкою або випуклістю на українській лінії фронту, Україна залишає під контролем коридор шириною приблизно 7 км, через який вона продовжує постачання у місто.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.