Понад 15% іванофранківців прихистили у себе переселенців — опитування

Новини, Політика

Про наявність внутрішньо переміщених осіб через повномасштабне російське вторгнення у своєму близькому оточенні та серед друзів або дальніх родичів зазначили 13% іванофранківців.

Про це інформує інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Ще 11% зазначили, що мають таких людей серед близьких родичів, 9% — серед сусідів або знайомих. Водночас понад 60% не мають ВПО в своєму оточенні.

Натомість власний досвід прийняття переселенців у своєму помешканні має 18% опитаних місцевих, 15% — серед близьких родичів, 9% — серед близьких друзів, 6-7% серед дальніх родичів або сусідів.

Більша частина зазначили, що не мали такого досвіду особисто або серед свого оточення. 22% переселенців зазначили, що їхнє житло, де вони жили до війни, зруйноване або непридатне до життя, у 30% — частково пошкоджене, ще у третини — лишилося без змін. 16% не володіють інформацією щодо стану свого житла.

Як інформують дослідники, майже половина опитаних переселенців зазначили, що орендують квартиру, третина проживає у центрі для біженців. Ще 10% проживають у готелі, хостелі, 5% — у родичів, знайомих.


Довідково: опитали мешканців Івано-Франківської міської громади та переселенці, які приїхали у місто, від 18 років і старші.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 800 респондентів — жителі Івано-Франківської міської громади, 400 респондентів — переселенці.

Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 3,5% — опитування містян, не більше 4,9% — опитування переселенців.

Опитування проводили протягом 20-30 жовтня 2023 року.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.