Безугла закликала звільнити Залужного: каже, що у головкома немає жодного плану на війну (відео+фото)

Війна, Новини, Політика

Нардепка Мар’яна Безугла звинуватила Головнокомандувача ЗСУ у тому, що він не має жодного задуму на 2024 рік, а лише просить більше людей для фронту.

Про це інформує інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Ростислава Гудзінського у телеграмі.

Народна депутатка та замголови оборонного комітету Ради Мар’яна Безугла знову звинуватила Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного у нефаховості та закликала звільнити його з посади. За її словами, він не подав їй плану на 2024 рік, який обговорювали у закритому режимі. І це, за словами Безуглої, позначилось на плануванні Державного бюджету на 2024 рік.

@gudzinskiy_life #залужний🇺🇦 #зеленський🇺🇦 #безугла #главком_зсу #зсу #всу #україна🇺🇦 #війна #россия #росія #перемога #генштаб_зсу ♬ оригинальный звук – music23

Про це вона написала пост у Facebook у неділю, 26 листопада.

“Так, Головнокомандувач не зміг надати план задуму на 2024. Ні великий, ні маленький, ні асиметричний, ні симетричний. Військові просто сказали, що їм треба забирати не менше 20 тисяч громадян на місяць”, заявила вона.

За словами Безуглої, ця проблема наростала влітку, як на Ставці, так і в Парламенті при плануванні бюджету на 2024. Вона заявляє, що парламентарі питали в Залужного, що скільки коштує – щоб спланувати бюджет. Але він не зміг відповісти на це питання.

“Ми питали, під що планувати? Як ви бачите війну? Чому створення бригади, а не доукомплектування існуючих? Скільки коштуватиме бригада, нова бригада? Це ж ще нові штаби, що з бойовими підрозділами? Чи закладати кошти під ротацію і демобілізацію? Що з навчанням? Що з ротаціями?” – пише народна депутатка.

Вона пояснює, що з цієї причини у бюджет не заклали на 2024 рік закупівлю турнікетів. Також Безугла порівнює вартість турнікета з ціною поховання загиблого воїна і приходить до висновку, що турнікет обходиться державі значно дешевше.

“Ви розумієте, що один загиблий коштує державі 15 млн грн, а турнікет типу САТ – в 10 тис раз менше? Окрім трагедії загибелі як такої”, – риторично запитує вона.

Також Безугла зізнається, що її дискусія із Залужним була непублічною. Але тепер вона не може мовчати. І закликає звільнити Командувача ЗСУ з його посади.

“Напруження наростало і зараз ситуація така, що якщо військове керівництво не може надати ніякого задуму на 2024 рік, а всі їхні пропозиції щодо мобілізації зводяться до того, що треба більше людей без жодної пропозиції зі змін системи ЗСУ, то таке керівництво має піти”, – підсумовує Мар’яна Безугла.

Реакція соцмереж на пост Безуглої

У коментарях під постом  народної депутатки люди здебільше із нею не погоджуються. Вони вважають, що завдання генерала – воювати, а планувати закупівлі мають якраз таки депутати та міністри.

Зокрема, Сергій Ломакін, директор Інформаційно-комунікативний стандарту, зауважив, що таке планування не входить в обов’язки Головнокомандувача ЗСУ – цим займається Міноборони.

“Закупівлями (турнікетів та іншого) займається МО, а не ГШ  – тому які до нього претензії? Не думаю що у головнокомандувача є час на думки про реформування армії під час найжорстокішої фази війни. Давайте допоможемо і напрацюємо з громадою план реформ Армії та МО, – ви як Народний депутат України, та голова підкомітету цивільного нагляду, виступите на Марафоні, з такою ініціативою громадського плану реформ МО, армії та сектору безпеки загалом”, – запропонував він Безуглій.

Також коментатори нагадують про корупцію у політикумі, яка аж ніяк не наближає Україну до перемоги над ворогом.

І пишуть, що, якщо пані Мар’яна очікує від генерала плану в стилі “у 2024 році ми вийдемо на кордони України 1991-го” – цього не буде: на відміну від політиків, Залужний не робить пафосних брехливих заяв.

Безугла знову закликала звільнити Залужного: цього разу він не подав їй план 1

Нагадаємо, це не перший публічний закид Залужному від Безуглої. Нещодавно вона зробила серію постів, у яких гостро розкритикувала генерала за безліч його гріхів: від некомпетентного списання дронів до його уваги власній дружині.  Також Безугла заявила, що Залужний – жива людина, з якої українці, на її думку, чомусь роблять ідола.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.