РФ вважає, що ключ до виграшу – внутрішня дестабілізація в Україні – глава зовнішньої розвідки

Війна, Новини, Політика

Голова Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко вважає, що Росія налаштована воювати “стільки, скільки треба”, а війна увійшла у стадію виснаження. На його думку, РФ сконцентрується на трьох завданнях щодо України: фронт, підрив інфраструктури і підрив суспільної єдності.

Про це  інформує інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на блог Литвиненка на “Інтерфакс-Україна

“Цілі незмінні. Путіну потрібно стільки території України, скільки він зможе отримати, бо для росіян йдеться про “возвращение исконно русских земель”.

Війна увійшла у стадію війни на виснаження. Дедалі більше свідчень, що Кремль готовий вести війну стільки скільки треба”.

На думку Литвиненка, Росія вже зараз закладає чинник “СВО” в плани комплектування ЗС РФ 2024-2025 набір військових.

Кремль вважає, що має достатньо ресурсів (військово-технічних, економічних та людських) для бойових дій з Україною на поточному рівні ще упродовж тривалого періоду.

Водночас у Москві переконані, що внутрішні ресурси України нібито “наближаються до повного вичерпання”.

За словами глави СЗР, з подачі ФСБ РФ, Кремль планує скорегувати стратегію, а ключ до виграшу РФ – внутрішня дестабілізація в Україні.

Голова зовнішньої розвідки вважає, що Росія планує сконцентруватись на трьох завданнях:

  • тиск по всій лінії фронту із захопленням окремих, політично і медійно важливих точок, зокрема Авдіївки;
  • знищення взимку критичної інфраструктури (електростанції, нафтопереробні заводи, транспортні вузли) для зниження якості життя;
  • підрив суспільної єдності через підживлення амбіцій і провокування військових (“лише вони можуть навести лад”), опозиційних політичних сил (“тільки вони гідні керувати Україною”). В Україні має сформуватись критична маса невдоволення політикою чинної влади.

Литвиненко вважає, що росіянам байдуже, хто прийде до влади в Україні після чинного керівництва, але вони переконані, що хто б це не був, він не зможе опанувати ситуацію, а Україна порине у хаос.

Зрештою, за задумом Кремля, Захід не лише призупинить допомогу, але й вийде на Росію з пропозиціями про термінові переговори та призупинення війни.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.